PRESSBILDER

Ladda ner omslag (jpg)

DETAILJER

Pris 270 kr
ISBN 978 91 86699 62 8
Språk Svenska
Kategori ,
Utgivning 2020-06-30
Format Inbunden
Sidor 196
KÖP

I denna bok samlas krönikor, som tidigare nått fram till många läsare och lyssnare i länstidningen NWT och radioprogrammet Naturmorgon i P1, med dikter och fotografier på Vildhjärtas uttrycksfulla, humoristiska och satiriska skulpturer i det lilla pinnformatet som också rymmer större dimensioner.
Som om skogen växte på träd, är Maria Westerbergs fjärde bok.

Maria Westerberg har skördat både skratt- och gråtretande reaktioner för sitt konstnärliga arbete vars energi, innehåll och mening hon alltid har hämtat ur skogen. Och på något sätt önskar hon återbörda detta till skogen. Som ett svar på trädens och det övriga växandets frågor. Eller som en replik till sina meningsmotståndare som i skogen enbart ser tillväxt, eller andra mätbara värden. Med sina utställningar, böcker och i dikter har Vildhjärta tagit ställning för skogens rätt att vara skog. Skogen finns också mellan träden, under dem och ovanför. Skogen finns till och med långt bortom de marker där den har sina rötter, nämligen i oss levande varelser som en känsla, en tillhörighet.

“Skogen strör ut sina pinnar framför mig som vore de ledtrådar till enkelheten. Och jag älgar på och plockar upp dem en och en. Som lockande pusselbitar ligger de, dessa fragment av betydelser bland rotvältor, mossor och gammelgranarna. De vill något med mig. Allt det som jag tappat bort får jag långsamt fatt på igen. Jag når det med handen. Jag samlar mig närmare mig själv där i grönheten. Med krokvuxenheter, ord och ögonblick. Med grå grenar, delar av anständighet, tid och små bitar av något som liknar frihet. Jag väljer skogen och den magiska ömhet som finns i varje pinne. Det är min revolution.”

MARIA VILDHJÄRTA WESTERBERG

DELA