Förlaget

Vi lever och verkar i det gröna hus, som en gång var en typisk lanthandel, på den nordvärmländska landsbygden. Sedan 1990 har vi gett ut böcker i olika genrer: poesi och skönlitteratur, konst och reseskildringar, debatt och barnböcker – en salig blandning.

Vår utgivning präglas av såväl den lokala förankringen i det värmländska, som en blick ut mot vida världen. Vi ser gränserna som mera som lockande utmaningar än som hinder!

Under 30 års tid har vi gett ut drygt 200 titlar, en del utländska (främst norska) i svensk översättning. Många debutanter har kommit ut på Heidruns Förlag, liksom etablerade författare och konstnärer. Vår ambition är att ge varje bok dess eget uttryck också till formen.

Namnet på förlaget har vi lånat från den fornnordiska mytologin, där geten Heidrun står på taket till Valhall och mumsar på världsträdet Yggdrasils vitaminrika grönska. Den nordiska profilen skall läsas mot den vida världens bakgrund.

Manus

Heidruns är ett litet förlag med begränsade resurser både tidsmässigt och ekonomiskt. Vi har manusstopp tills vidare. Du som har en lysande idé, kan du mejla oss och berätta om den.

KONTAKT

Bengt Berg
Förläggare
Bengt.berg@heidruns.se
+46(0)70 582 76 08

Gun-Britt Karlsson
Förläggare, marknadsansvarig
gun-britt@heidruns.se
+46(0)70 511 85 34