Klicka på bilden för högupplöst omslag.

Läs mer om författaren

PRIS: 150 kr

ISBN: 978-91-88152-25-1

Språk: Svenska

Kategori: Lyrik

Utgivning: 2007 januari

Format: 140×125

Sång till ingenting

Ett poetiskt musikaliskt möte mellan poeten Bengt Berg och musikanterna Mats Einarsson och Tuomo Haapala. Denna CD är en samproduktion mellan Bokbandet och Heidruns Förlag.
Bengt Berg läser dikter ur olika samlingar, musiken inramar eller medverkar i diktsjoken. Man kan likna upplägget vid en resa, både inåt i människan och utåt i världen.

Instrumenteringen består i bouzouki, dragspel, kontrabas, vattenskålar och ryska blomkrukor.

Sång till ingenting kan ses som ett samtal, eller ett möte, mellan olika röster, instrument, ljud och stämningar. De tre medverkande är komna ur olika vädersteck och traditioner, men har det gemensamt att de lockas att stiga över gränserna, snarare än att hålla sig innanför … Tillsammans dukar de fram ett bord vid livets flod, som också är namnet på ett av deras live-program.

Recensioner:
”De storögda dikterna om brottren Karelin, skyskrapor i Sydney och grannens hästar läses alltså med kraftig underskruv. Och stämningen är skimrande som en sommarkväll.”
(Magnus Säll i DN/På stan)

”Tillsammans skapar de tre en både vemodig och glädjerik stämning, skön att uppleva. /—/ både text och musik har ett egenvärde, men helheten ger dubbel behållning.”
(Monika Ahlberg i BTj:s sambindningslista)