Något ting varje dag, varje dag någonting – 1/1: Lampan i taket.

Tanken är denna: Jag har inrett ett nygammalt arbetsrum på andra våningen i det gröna huset och tänkte omge mig med saker som är hämtade ur mitt liv, ting som påminner om andra tider och livslägen. Sakerna blir mina appar bakåt i tiden och nu är avsikten att jag ska dela med mig av dessa ting/minnen. Det kommer att bli en salig blandning och ambitionen är inte att beskriva den rakaste av utvecklingslinjer, snarare en labyrint fylld av stickspår och irrgångar.

Jag börjar uppifrån med lampan som hänger i taket och som jag faktiskt inte vet så mycket om. Tror att den fanns i gamla apotekarlägenheten (ovanpå Torsby Elektriska) som vi hyrde innan Heidruns hamnade i Fensbol. Har ingen aning om hur gammal armaturen är, eller vad modellen heter. Jag vet inte ens hur länge den kommer att lysa ikväll eftersom det rasar en för inlandet kraftig vind – kanske rentav storm – ikväll. Tar tacksamt emot lampinfo!