Klicka på bilden för högupplöst pressbild 
© Heidruns Förlag

MICHAEL AUGUSTIN

Michael Augustin är en tysk författare och poet, prisbelönt och med en stor internationell publik. Han föddes i Lübeck 1953 och bodde i Kiel och Dublin innan han flyttade till Bremen. Han arbetar på Radio Bremens kulturredaktion och ingår i organisationen för “Poetry on the Road”, som varje år arrangerar en internationell poesifestival.
Michael Augustin har gett ut många diktsamlingar och kortprosaverk, varav flera finns översatta till andra språk. Han är gift med den indiska poeten Sujata Bhatt och ärmedlem i Tyska och Irländska PEN. Själv har Michael Augustin turnerat världen runt på olika festivaler och bidragit till det poetiska brobygget mellan olika språk och
kulturer. 
Augustin menar att hans uppväxt vid Östersjöns stränder, varifrån han kunde se båtarna komma och gå, också har bidragit till hans livslånga lust att ge sig ut på resor. Berättarglädjen och humorn är ett arv från hansfarfar, Fiete Blieffert, son till en skånsk kvinna och en tysk man från Rostock, också det har bidragit till hans sätt att betrakta världen på.