Klicka på bilden för högupplöst omslag.

Läs mer om författaren

PRIS: 250 kr

ISBN: 9789186699505

Språk: Svenska

Kategori: Konst

Utgivning: 2018 februari

Format: 170×240

Sidor: 128

Bortom Pluto

Denna bok kan ses som en retrospektiv utställning av Leif Nelsons bildvärld och hans texter följer samma drastiska och vindlande karaktär som i första boken om ”Den poetiska cykeln” (1994)

Bortom Pluto en litterär konstbok fylld av lekfulla utflykter och allvarliga funderingar. Leif Nelson låter bild och text spegla varandra eller ge ömsesidig relief till den s.k. verkligheten.

Leif Nelson tar oss med på en mental rymdfärd där inte ens fantasin sätter några nödvändiga gränser. Humoristiskt, filosofiskt och hela tiden med kulturhistoriska reflexer i backspegeln bjuds läsaren på en färd som sent ska glömmas!

Bortom Pluto kan ses som en retrospektiv utställning av Nelsons bildvärld och hans texter följer samma drastiska och vindlande karaktär som i första boken om Den poetiska cykeln (1994).

Leif Nelson är en skånsk kulturprofil med många konstnärliga verksamheter i sitt skapande: Grafiker, målare, tecknare, formgivare och författare som inte minst blivit välkänd genom sina författarporträtt.

Bland annat har han arbetat som tidskriftsredaktör för den klassiska Studiekamraten och gjort massor med konstverk i olika tekniker, inte minst är hans grafiska författarporträtt välkända. Han inledde sin artistiska bana som tecknare på tidningen Arbetet i Malmö, 1955, och har från sin utsiktspost i Simrishamn blickat ut över tillvaron med såväl varm humor som etsande mörk skärpa.