Klicka på bilden för högupplöst omslag.

Läs mer om författaren

PRIS: 148 kr

ISBN: 9789186699543

Språk: Svenska

Kategori: Lyrik

Utgivning: 2018 09 11

Format: Inbunden, 150×210 mm

Sidor: 84

Björkarna

Med Björkarna återvänder Börje Lindström till poesin efter ett uppehåll på 30 år. Den nya diktsamlingen bär en omisskännlig ton av sitt norrländska landskap, i vilket många av dikterna utspelar sig, när de återges i skarpa minnesbilder. Eller porträtt av hembygdens människor, de som en gång fanns där vid den sprakande vedspisen eller i närheten av de råmande fjällkorna. Börje Lindströms miljöer för tankarna till Torgny Lindgrens berättelser och Lindströms dikter är också berättelser.

Och så har vi naturen! Hjortronmyren och höstens vidsträckta himmel. Det kan handla om snödrev i Lappland, eller vårbrytningen när ljuset återvänder. Drömmens bilder spelar också en framträdande roll i denna språkligt så välstämda poesi. En del dikter förmedlar också de magiska stunder när två människor möts och själva livet räcker ut sin hand.

Trots att dikterna är skrivna under en kort, intensiv period rent tidsmässigt förmår de spänna över så många värdefulla områden i tillvaron, och förmår förmedla en intensiv känsla av närvaro här och nu!