Gun-Britt Karlsson
HemBöckerFörfattarePressAntikvariatKaféGalleriEvenemangBengt BergHeidruns vännerKontakt
Författare

© Lotta Nylander

Crister Enander

Crister Enander, född 1960 i Jönköping och bor i Lund, har framför allt studerat idé- och lärdomshistoria och har skrivit ett flertal böcker, bland andra "Relief. Författarporträtt",
"Den radikala jukeboxen, Ett skott i natten och andra litterära essäer" och "Le Grand Tour. Vägen ner", "Skiftande speglar. Essäer och porträtt" och "Hat & bläck: En dialog om klasshat, litteratur och människans värde" skriven tillsammans med Kristian Lundberg.
Enander är skriftställare, litteraturkritiker och författare. Han har skrivit på heltid sedan 1983, bland annat i Arbetet, Kvälls-Posten, Expressen, Svenska Dagbladet. Skriver regelbundet litteraturkritik och kulturartiklar för bland andra Helsingborgs Dagblad, Gefle Dagblad, Arbetet, Sundsvalls Tidning. Crister Enanders essäistik har rönt stor uppskattning och belönats ett antal gånger med stipendier av bland Svenska Akademien.

Enanders förra bok, "Om natten ringer de döda" har rönt stor uppskattning.I motstånd växer tanken
Crister Enander
Crister Enander, författare och litteraturkritiker, låter läsaren av ”I motstånd växer tanken” möta kvinnor, författare och andra som betytt mycket för honom från ungdomsåren till idag. Möten i böcker men även i vardagslivet, som gett insikter som format hans livsval. 
  Reapris: 96 kr (Ordpris 290 kr)
Om natten ringer de döda
Crister Enander
Crister Enander menar att skrivandet står för friheten, den orubbliga och hisnande friheten. Där inga gränser finns, där inga förbud råder och där det otänkbara är en självklarhet och det givna är vildvuxna rivaler till alla lögner. 
  Reapris: 58 kr (Ordpris 270 kr)
Slagregnens år
Crister Enander
I "Slagregnens år" reflekterar Crister Enander över det svenska samhällets utveckling. Rättframt ringar han in vår samtids brinnande aktuella frågor. På samma sätt som han beskriver och nagelfar sina egna existentiella dilemman. Han inleder med intensiva och svåra minnen från barndomen, upplevelser som inte minskat i styrka genom livet. 
  Reapris: 96 kr (Ordpris 290 kr)

Sök titel, författare eller ISBN


2018-07-09

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Heidruns Förlag
Fensbol 39
685 93 Torsby, Sweden
Tel: 0560-421 26
Bengt Berg: 070-582 76 08
Gun-Britt Karlsson: 070-511 85 34


www.heidruns.se
info@heidruns.se

Cookieinformation

© Heidruns förlag

Efter dryga 25 år har vi stängt Heidruns Bok & Bildcafé.