Gun-Britt Karlsson
HemBöckerFörfattarePressAntikvariatKaféGalleriEvenemangBengt BergHeidruns vännerKontakt
Författare

© Klaus Holsting

Benny Andersen

Benny Andersen, född 1929, är en av de mest uppburna och älskade poeterna i Danmark, någonsin. Han är ledamot av Det Danske Akademi, självklar klassiker och bästsäljande poet. Hans dikter och visor är folkets egendom.
Men beteckningen "folklig" värjer sig Benny Andersen emot: Jag har kallats folklig diktare, men jag vill inte vara folklig i ett land som inte kan se att människor från andra länder är människor som vi. Därför har jag sagt att jag i stället vill vara en mellanfolklig poet.Världens sista dikt & Svantes visor
Benny Andersen
Benny Andersen är en av de mest uppburna och älskade poeterna i Danmark någonsin. Världens sista dikt är den hittills bredaste presentationen av Benny Andersens poesi på svenska. För tolkningarna svarar Elisabeth Korndahl och Juris Kronbergs. Benny Andersen, född 1929, är en i allra högsta grad levande dansk legend. Han är poet, dramatiker, medlem av Det Danske Akademi, stor scenpersonlighet och musiker. ”Världens sista dikt”, är den intill nu rikaste presentationen av Benny Andersens poesi på svenska. Benny är otroligt älskad i Danmark. Han är folkkär på ett sätt som faktiskt saknar motsvarighet för en svensk poet. Men att betecknas som folklig, värjer han sig emot: ”Jag har kallats folklig diktare, men jag vill inte vara folklig i ett land som inte kan se att människor från andra länder, är människor som vi. Därför har jag sagt att jag i stället vill vara en mellanfolklig poet.” 
  Reapris: 86 kr (Ordpris 246 kr)

Sök titel, författare eller ISBN

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Heidruns Bok- & Bildcafé
Fensbol 39
685 93 Torsby, Sweden
Tel: 0560-421 26
Fax: 0560-422 40

www.heidruns.se
info@heidruns.se

Cookieinformation

© Heidruns förlag

 

Fr.o.m. 14 juni har vi öppet varje dag.

14–30/6  – kl. 11–17

1/7–17/8 – kl. 11–18

18–24/8  – kl. 11–17