Gun-Britt Karlsson
HemBöckerFörfattarePressAntikvariatKaféGalleriEvenemangBengt BergHeidruns vännerKontakt
Författare

© Bengt Berg

Hemsida »

Maria Westerberg

Maria Westerberg bor ute i den värmländska skogen, mitt i det som både ger henne inspiration och arbetsmaterial. Maria har genom sina utställningar – separat och tillsammans med andra – rönt stor uppmärksamhet och intresse. Hennes egensinniga skulpturer såväl små som stora har fått plats i mångas hjärtan. Humoristiska texter men också mycket tankeväckande följer hennes träfigurer ut i världen.

"Det är många timmars skogsvandring, många grantankar och gläntstunder som är grunden för det både konstnärliga uttryck och ekologiska tänkande som präglar Maria Westerbergs liv och verk. Jag tror inte att hon haft ambitionen att 'bli konstnär', men däremot är jag övertygad om att skogen gjort henne till en. Det finns heller ingen gräns mellan människan Maria och artisten Vildhjärta, de går in i varandra och i mötet med andra människor. Hon har klivit över finkulturens elstängsel utan att lyfta på kjortelen och det har hon gjort med en så oförblommerad glädje, att det är inte sant. Med äkthet i st ället för tillgjordhet, inget fjäsk: take it or leave it! Skogen är in din , den är vår och hararnas."
Bengt BergHjärtklappning
Maria Westerberg
2009 kom Maria Westerberg med sin första bok "Vildhjärta – en kär lek mellan människa och skog". En bok där Maria samlat sina konstverk och texter och som både alla läsare och recensenter tog till sina hjärtan. Nu kommer Marias andra bok som länge varit efterfrågad och efterlängtad. 
  Pris: 385 kr
Till de rara ordens försvar
Maria Westerberg
I sin nya bok Till de rara ordens försvar fortsätter Vildhjärta sitt idoga och inspirerande samlande, men denna gång ord i stället för pinnar. Hon har bläddrat sig igenom allsköns tidningar och tidskrifter, hon klipper och klistrar samman nya ordkombinationer till dikter – och grafiska bilder. Detta återbruk av både slitna vardagsfraser och skimrande, poetiska guldkorn kallar hon plockpoesi. Hon vill inte minst inspirera andra människor att i stället för att elda upp trycksakerna ge orden i dem möjligheten till ett andra liv i ett nytt sammanhang. 
  Pris: 150 kr
Vildhjärta – en kär lek mellan människa och skog
Maria Westerberg
En konstbok med skogen som miljö och motiv. Fotografier i fyrfärg av de skulpturer och figurer som vuxit fram i detta möte mellan fantasin och naturen. En bok som inte funnits förrän nu. En bok som för skogens och den skapande människans talan. Andra upplagan. 
  Pris: 385 kr

Sök titel, författare eller ISBN


2018-07-09

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Heidruns Förlag
Fensbol 39
685 93 Torsby, Sweden
Tel: 0560-421 26
Bengt Berg: 070-582 76 08
Gun-Britt Karlsson: 070-511 85 34


www.heidruns.se
info@heidruns.se

Cookieinformation

© Heidruns förlag

Efter dryga 25 år har vi stängt Heidruns Bok & Bildcafé.