Gun-Britt Karlsson
HemBöckerFörfattarePressAntikvariatKaféGalleriEvenemangBengt BergHeidruns vännerKontakt
Bokpresentation
Vildhjärta plockar bland orden som blir till poesi

Pris:
150 kr

ISBN:
9789186699512
Språk:
Svenska
Kategori:
Lyrik
Utgivning:
2018 juli
Format:
150x190
Sidor:
112
Lagerstatus:
Finns i lager
Till de rara ordens försvar
Maria Westerberg
Plockpoesi
I sin nya bok Till de rara ordens försvar fortsätter Vildhjärta sitt idoga och inspirerande samlande, men denna gång ord i stället för pinnar. Hon har bläddrat sig igenom allsköns tidningar och tidskrifter, hon klipper och klistrar samman nya ordkombinationer till dikter – och grafiska bilder. Detta återbruk av både slitna vardagsfraser och skimrande, poetiska guldkorn kallar hon plockpoesi. Hon vill inte minst inspirera andra människor att i stället för att elda upp trycksakerna ge orden i dem möjligheten till ett andra liv i ett nytt sammanhang.

Maria Westerberg har länge förenat sin kärlek till skogen med ett konstnärligt skapande. Hon ser och låter sig hänföras av det som träden lämnat kvar – pinnar, rötter, grenar – som hon sedan gestaltar i små och större figurer. I utställningar runt om i Sverige, och i böckerna VILDHJÄRTA – en kär lek mellan människa och skog och HJÄRTKLAPPNING, uttrycker hon med frän kritik och dråplig humor sitt djupa engagemang för skogens artrikedom – och människans framtid. Dessa böcker har nått tusentals läsare och bidragit både till ett ökat engagemang för naturens, särskilt skogens mångfald och fått många mungipor att lyftas!
Som krönikör i press och radio, sommarpratare 2018, har Vildhjärta nått många människor och därmed också bidragit det allmänna medvetandet för skog och natur.

 Högupplöst bild
« Hjärtklappning  |  Vildhjärta – en kär lek mellan människa och skog »

Sök titel, författare eller ISBN


2018-07-09

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Heidruns Förlag
Fensbol 39
685 93 Torsby, Sweden

Bengt Berg: 070-582 76 08
Gun-Britt Karlsson: 070-511 85 34


heidruns.se
info@heidruns.se

Cookieinformation

© Heidruns förlag

Efter dryga 25 år har vi stängt Heidruns Bok & Bildcafé.