Gun-Britt Karlsson
HemBöckerFörfattarePressAntikvariatKaféGalleriEvenemangBengt BergHeidruns vännerKontakt
Bokpresentation
Ur konstnären Leif Nelsons bildvärld

Pris:
226 kr

ISBN:
9789186699505
Språk:
Svenska
Kategori:
Konst
Utgivning:
2018 februari
Format:
170x240
Sidor:
128
Lagerstatus:
Finns i lager
Bortom Pluto
Leif Nelson
Denna bok kan ses som en retrospektiv utställning av Leif Nelsons bildvärld och hans texter följer samma drastiska och vindlande karaktär som i första boken om "Den poetiska cykeln" (1994)

Bortom Pluto en litterär konstbok fylld av lekfulla utflykter och allvarliga funderingar. Leif Nelson låter bild och text spegla varandra eller ge ömsesidig relief till den s.k. verkligheten.

Leif Nelson tar oss med på en mental rymdfärd där inte ens fantasin sätter några nödvändiga gränser. Humoristiskt, filosofiskt och hela tiden med kulturhistoriska reflexer i backspegeln bjuds läsaren på en färd som sent ska glömmas!

Bortom Pluto kan ses som en retrospektiv utställning av Nelsons bildvärld och hans texter följer samma drastiska och vindlande karaktär som i första boken om Den poetiska cykeln (1994).

Leif Nelson är en skånsk kulturprofil med många konstnärliga verksamheter i sitt skapande: Grafiker, målare, tecknare, formgivare och författare som inte minst blivit välkänd genom sina författarporträtt.

Bland annat har han arbetat som tidskriftsredaktör för den klassiska Studiekamraten och gjort massor med konstverk i olika tekniker, inte minst är hans grafiska författarporträtt välkända. Han inledde sin artistiska bana som tecknare på tidningen Arbetet i Malmö, 1955, och har från sin utsiktspost i Simrishamn blickat ut över tillvaron med såväl varm humor som etsande mörk skärpa.

 Högupplöst bild
« Separator  |  Tankar ur ett lejons gap »

Sök titel, författare eller ISBN

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Heidruns Förlag
Fensbol 39
685 93 Torsby, Sweden
Tel: 0560-421 26
Bengt Berg: 070-582 76 08
Gun-Britt Karlsson: 070-511 85 34


www.heidruns.se
info@heidruns.se

Cookieinformation

© Heidruns förlag

Efter dryga 25 år har vi stängt Heidruns Bok & Bildcafé.