Gun-Britt Karlsson
HemBöckerFörfattarePressAntikvariatKaféGalleriEvenemangBengt BergHeidruns vännerKontakt
Böcker / Samtliga titlar

HEIDRUNS FÖRLAG har från sin nordvärmländska horisont världen i sikte, vilket också präglar vår utgivning. Svenskt och utländskt i översättning, böcker för barn och äldre. Skönlitteratur och lyrik, konst- och reseböcker, humor och en del fack- och debattlitteratur runt skiftande ämnen. Vi vill också ge böckerna en särpräglad form, som skiftar från bok till bok. Omkring 150 titlar hittills, men ännu inget Nobelpris …

 

OBSERVERA – viktigt!

Du som är medlem i Heidruns Vänner och vill få din rabatt om 20% (gäller ej antikvariska böcker) måste beställa via e-post info@heidruns.se för att det ska fungera.

 

Leveranssätt

Ditt bokpaket skickas som B-brev (upp till 2000 g) alternativt postpaket till privatkunder. Till företag skickas med A-brev alternativt företagspaket.

 

Betalning

Privatpersoner:

Faktura med inbetalningskort bifogas försändelsen.

Fraktkostnad med 39 kronor tillkommer vid beställningar upp till 700 kronor.

Order över 700 kronor levereras mot postförskott, ordinarie fraktavgift dock utan
extra postförskottsavgift.

Vi använder inte fakturerings- eller expeditionsavgifter.


För försändelser till utlandet tillkommer faktiska merkostnader för portot.

 


 

Att bära sin egen kropp – en rapport
Cecilia Persson
Städerskan Maja Ekelöf väckte sensation med sin "Rapport från en skurhink" när hon vann första pris i en romantäving 1970. Med inspiration av och stor respekt för Maja Ekelöfs klara blick på klass, orättvisor och kön har Cecilia Persson skrivit sin bok, "Att bära sin egen kropp – en rapport". 
  Reapris: 48 kr (Ordpris 218 kr)
Bokstavsängeln – Asfalt, stjärnor och allt däremellan
Ismael Ataria
Den här diktsamlingen är en bok med en mängd röda trådar där den starkast lysande går under poetens eget namn, Ismael Ataria. Det är en inbjudan, en biljett till en resa in i ett hjärta där det rastlösa alfabetet bor. 
  Reapris: 48 kr (Ordpris 158 kr)
Bortom Pluto
Leif Nelson
Denna bok kan ses som en retrospektiv utställning av Leif Nelsons bildvärld och hans texter följer samma drastiska och vindlande karaktär som i första boken om "Den poetiska cykeln" (1994) 
  Pris: 226 kr
Det borde varit stjärnor
Enel Melberg
Den välkända dikten ”Det borde varit stjärnor” av Gustaf Fröding har fått ge namn åt Enel Melbergs nya roman, vilken också är en kortversion av skaldens liv från vaggan till graven. 
  Reapris: 76 kr (Ordpris 240 kr)
Det växer ett träd Mostamägg
Britt Karin Larsen
Denna roman av en av Norges mera uppmärksammade författare, Britt Karin Larsen, utspelar sig på den så kallade Finnskogen som ligger mellan Klarälven i öster och Glomma i väster. Den utspelar sig från kanske halvannat århundrade tillbaka och skildrar på ett målande poetiskt språk hur livet kunde gestalta sig för en ung kvinna med ett litet barn och en kärv verklighet runtom. 
  Reapris: 68 kr (Ordpris 220 kr)
Dikter genom 40 år
Bengt Berg
Bengt Berg är en av landets mest lästa poeter, vars diktsamlingar sålts i 10000-tals eexemplar. Han har kallats "handelsresande i nordiskt vemod" och "en allvarsam humorist". Även om hans fasta förankring i den nordvärmländska mylla präglat en del av hans produktion så betraktar Berg världen som sin hembygd. Nu utkommer ett digert urval av hans poesi och dessa "Dikter genom 40 år visar spännvidden både i ämnesval och i stämningslägen. 
  Pris: 310 kr
Dä ha satt säj på hôvve
David Liljemark
Bokens noveller speglar värmländska företeelser som många värmlänningar kan känna igen men som också kan bli överraskningar för dem som tror sig ha en klar och tydlig bild av Värmland och värmlänningarna. Mycket av berättandets glädje finns givetvis i själva ordvrängandet, som i sig är ett slags spegel för den inbillade eller verkliga värmländska mentaliteten. David Liljemark träder in i kedjan av folkmålsmålande ordbrukare, alltifrån Fredrik på Ransätt, via Fröding och Gunnar Ehne – för att nu inte tala om alla muntliga historieberättare – in i vår egen tid. "Dä ha satt sej på hôvve" är helt enkelt en bok med Värmländske Betraktelser, skriven på värmländska på ett sätt som David Liljemark tolkar det och som är högst personligt. 
  Reapris: 44 kr (Ordpris 158 kr)
Döden stiger på vid Slussen
Carl Tiberg
En ung ex-polis försöker ta sitt liv. En människa återvänder hem från ett liv i exil. En äldre gentleman knuffas ut från ett stup vid Katarinavägen i Stockholm. 
  Reapris: 96 kr (Ordpris 290 kr)
En man i grönt går över gatan i Dhaka
Bengt Berg
På temat ”Värmland – Världen …” återkommer Bengt Berg med en bok där dikter, prosatexter och fotografier knyter samman så vitt skilda miljöer som nordvärmländsk vinter med gatulivet i Dhaka, Bangladesh. Det är kring begreppen avstånd och olikhet som spänningen uppstår. Intrycken från Nordvärmlands natur och årstider står i bjärt kontrast till gatulivet i Dhaka, men förmedlas genom fotografier, dikter och kortare prosastycken. 
  Pris: 140 kr
En morgon vid havet – inandning, utandning
Claes Andersson
Heidruns Förlag kan stolt presentera en ny diktsamling av den finlandssvenska mästaren Claes Andersson – i rikssvensk delupplaga. Inklusive några urvalsvolymer är höstens diktsamling Anderssons 25:e bok med poesi (vid sidan av ett antal prosaverk). Med sina 78 levnadsår vet poeten en hel del om livets olika faser, om tillståndet i samhället och om världsläget. Allt – inte minst kärlekens undergörande verkan – ryms i hans poesi, som även därför är evigt ung. 
  Reapris: 68 kr (Ordpris 168 kr)
Fabel Jakob och den jädrans kärleken
Grete Randsborg Jenseg
"Fabel Jakob och den jädrans kärleken" utgör, liksom den tidigare till svenska översatta barnboken "Fabel Jakob och de magiska äggen", en dramatisk berättelse om tillvaron för ett par nyförälskade unga fåglar. 
  Reapris: 48 kr (Ordpris 145 kr)
Flickan som inte ville klippa sig
Maria Elander
Flickan som inte ville klippa sig handlar om Vilda som älskar sitt hår och absolut inte vill klippa sig. Det blir inte enkelt med ett hår som växer och växer och trasslar sig. Men kärleken till håret är större än allt det som Vilda får avstå från. 
  Reapris: 38 kr (Ordpris 132 kr)
Floder tillbaka
Erik Eriksson
Det hör till det ovanliga att man vid 79 års ålder debuterar som poet, men det gör Erik Eriksson efter ett 40-tal prosaverk, många år som journalist och krigsrapportör. Från sin utpost i Grisslehamn betraktar han årstiderna och naturen, men han blickar också tillbaka på sitt eget liv. Hans diktsamling Floder tillbaka kommer i början av sommaren på Heidruns Förlag. 
  Reapris: 68 kr (Ordpris 168 kr)
Fåglar i fält
Joar Tiberg
Efter "Fåglar i förorten" och "Fogghelflora" kommer poeten Joar Tiberg med sin tredje bok om fåglar: "Fåglar i fält". 
  Pris: 152 kr
Förklädd till mig själv kan jag alltid vara någon annan
Klaus Fischer
Fischer debuterade som poet med samlingen Som en skugga på jakt efter sol (2008). Nu återkommer han med en både teamtiskt och språkligt stor satsning i Förklädd till mig själv kan jag alltid vara någon annan. Som diktsamlingens titel anger handlar det bland annat om en identitetsproblematik och ett undersökningsarbete om vad som finns bakom, bortom eller inne i det egna jaget. 
  Pris: 176 kr
Havets mor
Elisabet Härenstam
Havets mor är en bok med bilder av barn från skolan på ön Kulusuk utanför Östgrönland. Myten om Havets mor är känd och älskad av inuiter överallt, vare sig de lever moderna liv i städerna eller bor isolerat på någon av de många platser, som fortfarande finns i den arktiska delen av världen. 
  Reapris: 48 kr (Ordpris 145 kr)
Himmelbjörnens skog
Britt Karin Larsen
Himmelbjörnens skog är en fristående fortsättning på den kritikerrosade romanen "Det växer ett träd i Mostamägg".  Bokens dramatik utspelas på den svensk-norska Finnskogen under ett fattigt 1800-tal, där huvudpersonen Lina tillsammans med Kaisa och andra torpare kämpar för en framtid vid det nerbrunna hemmet på Mostamägg. 
  Pris: 180 kr
Hjärtklappning
Maria Westerberg
2009 kom Maria Westerberg med sin första bok "Vildhjärta – en kär lek mellan människa och skog". En bok där Maria samlat sina konstverk och texter och som både alla läsare och recensenter tog till sina hjärtan. Nu kommer Marias andra bok som länge varit efterfrågad och efterlängtad. 
  Pris: 385 kr
i det: berättelser ur min röst
Nina Ramsby
Nina Ramsby: En poet frågade mig om jag skrev dikter ... jag svarade ja (fast jag inte skrivit en endaste dikt på 20 år – men min upplevelse var att jag gjort det!) Dagen därpå skrev jag min första dikt på mycket länge, den heter ”i det”. Plötsligen fanns orden där: Berättelserna var många, men det blev ingen roman, inte heller en novellsamling. Ibland beskrivs känslor och upplevelser bättre, ja, tilloch med tydligare, med abstraktionens hjälp, med det undermedvetnas hjälp och när det flödet har fått sitt frihetsbehov tillfredsställt så kan intellektet styra upp fragmenten och berättelsen blir kanske nåbar och betydande för någon annan än författaren. 
  Reapris: 38 kr (Ordpris 150 kr)
I motstånd växer tanken
Crister Enander
Crister Enander, författare och litteraturkritiker, låter läsaren av ”I motstånd växer tanken” möta kvinnor, författare och andra som betytt mycket för honom från ungdomsåren till idag. Möten i böcker men även i vardagslivet, som gett insikter som format hans livsval. 
  Reapris: 96 kr (Ordpris 290 kr)
Jord som drömmer
Krister Gidlund
"Jord som drömmer" präglas som Krister Gidlunds andra diktsamlingar av ett nära förhållande till naturen, som betraktas genom ögonblickets lins kombinerat med livets erfarenhet och den poetiska tradition som Gidlund var så väl förtrogen med. 
  Reapris: 48 kr (Ordpris 184 kr)
Jäntan Ella kallad Gabriella
Gunnar Lord Svensson
Det handlar alltså om en änglalik berättelse, en saga som utspelar sig mitt i verkligheten! 
  Reapris: 58 kr (Ordpris 140 kr)
Klässbols Linneväveri – att väva sin historia
Sven Smedberg
I byn Klässbol utanför Arvika i västra Värmland finns det anrika företaget Klässbols Linneväveri. Ett familjeföretag med en spännande historia med linet i centrum och där samarbetet med framgångsrika designers ger som resultat vackra alster som växer fram i vävstolarna. Envisa människor som trott på en idé, som varit trogna linet och som varsamt vördat ett arv. Detta genom såväl svåra tider och som nu när framgången nått utanför Sveriges gränser. 
  Reapris: 88 kr (Ordpris 300 kr)
Kära Selma!
I år, 2013, firar vi Selma Lagerlöfs litteraturpris – 30 år. Det betyder att lika många samtidsförfattare har belönats för sin berättarkonst "i Selma Lagerlöfs anda". Att Selma Lagerlöf erhållit klassikerstatus visas på olika sätt, men det kanske främsta är just det sätt som hon inspirerar till ständigt nya berättelser, som alla tillsammans berikar vår känsla och erfarenhet av att vara människa i vår egen tid. 
  Pris: 160 kr
Kärnkraft – himmel och helvete
Gösta Elmquist, Bo Levin
Kärnkraftsdebatten har sopats under mattan. Den här boken vill bidra till en nödvändig diskussion om våra framtida ödesfrågor. 
  Reapris: 48 kr (Ordpris 160 kr)
Längtan till whatever
Ismael Ataria
Längtan efter att skakas om, längtan efter det onämnbara, att vad som helst ska komma och svepa oss med, driva ihop oss, få oss att verkligen möta varandra Längtan till whatever handlar om längtan efter samhörighet. Att återigen ana sanningen, känna inspiration, tillhörighet och kärlek. 
  Pris: 148 kr
Medan våren vaknar
Bengt Berg, Helge Torvund
En tvåspråkig bok som förenar två skandinaviska poeter inom samma bokpärmar och ges ut samtidigt i Sverige och Norge. De båda författarna har översatt varandras dikter till respektive språk och resultatet visar både på den stora gemenskapen som finns i förhållande till landskapet, årstiderna och även livskänslan och de nyansskillnader som de två språken erbjuder. 
  Pris: 156 kr
Mellan Nordkap och Syrakusa
Bengt Berg
Bengt Berg med nya betraktelser. Här växlar perspektiven mellan den lokala hemhörigheten och känslan för den vidare världen. Det personliga varvas med det politiska liksom allvaret bryts av humoristiska inpass. Hans förra betraktelsesamling – Intet nytt under solen. Jo. – utkom 2005. 
  Reapris: 95 kr (Ordpris 146 kr)
Mörkrets klarhet
Claes Andersson
Den finlandssvenska poeten Claes Anderssons nya diktsamling, Mörkrets klarhet, har vi den stora glädjen att kunna presentera i svensk delupplaga. Förra året gästade Claes Heidruns trädgård och nu finns hans nya dikter hos oss: vi är mycket stolta för detta! 
  Reapris: 44 kr (Ordpris 184 kr)
Norrsken över Kloster Pub
Per Teofilusson
Norrsken över Kloster Pub är en samling berättelser från dels Norrbotten, med dess flerkulturella historia, dels från ett samtida Stockholm utifrån ett djupt personligt perspektiv. Det handlar både om en sorts kulturell rotlöshet och ett existentiellt sökande och dessa båda teman uttrycks på ett starkt och säreget språk. 
  Reapris: 44 kr (Ordpris 148 kr)
Om natten ringer de döda
Crister Enander
Crister Enander menar att skrivandet står för friheten, den orubbliga och hisnande friheten. Där inga gränser finns, där inga förbud råder och där det otänkbara är en självklarhet och det givna är vildvuxna rivaler till alla lögner. 
  Reapris: 58 kr (Ordpris 270 kr)
Rosa & Liksom – en kattbok
Bengt Berg
Den här boken handlar främst om våra tre egna katter: Rosa, Liksom och Elsa. Vi hoppas att bilder, dikter och övriga texter skall förmedla något av kattens fenomenala sätt att ta sig an tillvarons alla vrår och skrymslen – MJAU! 
  Reapris: 56 kr (Ordpris 158 kr)
Sammanhangen
Lennart Kjörling
I sin nya bok Sammanhangen fortsätter Lennart Kjörling skildringen av Brasilien och landets sociala rörelser. Han tar oss också med till Kenya och USA för att möta liknande rörelser där, för att slutligen landa i Sverige. 
  Reapris: 48 kr (Ordpris 218 kr)
Separator
Enel Melberg
Året är 1944 och lilla Enel är ett år gammal. Tillsammans med sin familj flyr hon från hemlandet Estland till Sverige, där hon växer upp och lever innan hon flyttar till Norge. Exilen blir en del av hennes identitet: Utomlands är hon norsk och i Norge är hon svensk, i Sverige är hon est och i Estland svensk-estnisk. 
  Reapris: 65 kr (Ordpris 258 kr)
Sjömansbok – Sailor's book
Gunnar Lord Svensson
Denna tvåspråkiga – svenska/engelska – sjömansbok bjuder på ännu en jordenruntresa i Gunnar Svenssons sällskap. 
  Reapris: 34 kr (Ordpris 146 kr)
Slagregnens år
Crister Enander
I "Slagregnens år" reflekterar Crister Enander över det svenska samhällets utveckling. Rättframt ringar han in vår samtids brinnande aktuella frågor. På samma sätt som han beskriver och nagelfar sina egna existentiella dilemman. Han inleder med intensiva och svåra minnen från barndomen, upplevelser som inte minskat i styrka genom livet. 
  Reapris: 96 kr (Ordpris 290 kr)
Snorvipas saga
Kerstin Högstrand
Kerstin Högstrand är konstnär, författare och en gudabenådad muntlig berättare. Hon har tidigare gett ut egensinniga böcker för barn, bland annat Långa katter krymper inte. SNORVIPAS SAGA utspelar sig i naturen, men har vis verklighetsbakgrund i det öde som författarens mormor gick igenom: att födas med bara en hand. En fantasieggande berättelse i versform med bilder i klassisk siluettklippning. Har fungerat utmärkt i samband med konstpedagogik för barn på Värmlands museum. 
  Reapris: 34 kr (Ordpris 100 kr)
Sång till ingenting
Bengt Berg
Ett poetiskt musikaliskt möte mellan poeten Bengt Berg och musikanterna Mats Einarsson och Tuomo Haapala. Denna CD är en samproduktion mellan Bokbandet och Heidruns Förlag. Bengt Berg läser dikter ur olika samlingar, musiken inramar eller medverkar i diktsjoken. Man kan likna upplägget vid en resa, både inåt i människan och utåt i världen. Instrumenteringen består i bouzouki, dragspel, kontrabas, vattenskålar och ryska blomkrukor. 
  Pris: 120 kr
Tankar ur ett lejons gap
Cletus Nelson Nwadike
Cletus Nelson Nwadike, som debuterade 1998 med den mycket uppmärksammade samlingen "En kort svart dikt", kommer nu med en ny samling. 
  Reapris: 56 kr (Ordpris 248 kr)
Temple of dreams
Staffan Jofjell
Fotobok med svart-vita bilder samt texter på svenska och engelska av Staffan Jofjell, C-J Charpentier samt den tyske författaren och journalisten Egon Erwin Kisch (1885–1948). 
  Pris: 200 kr
Till flaskpostens mottagare
Michael Augustin
Michael Augustin är född i Lübeck 1953, verksam som författare med stor internationell räckvidd genom sina diktverk och prosaberättelser och arbetar dessutom på Bremen Radio, där han gör kulturprogram. Han är också medlem i Tyska och Irländska PEN och har arbetat mycket med litteraturutbyte mellan olika poeter världen över, detta genpom den återkommande poesifestivalen Poetry on the Road. Urvalet i denna bok är hämtat ur följande samlingar: Nur die Urne schwimmt (2007), Ostsee-Storys (2012) och Denkmal für Baby Schiller (2015). 
  Reapris: 42 kr (Ordpris 148 kr)
Tråden jag ärvde
Inger Hallström Stinnerbom
Kostymören Inger Hallström Stinnerbom visar i sin nya bok "Tråden jag ärvde" ett urval av sina kostymer. 
  Pris: 285 kr
Vildhjärta – en kär lek mellan människa och skog
Maria Westerberg
En konstbok med skogen som miljö och motiv. Fotografier i fyrfärg av de skulpturer och figurer som vuxit fram i detta möte mellan fantasin och naturen. En bok som inte funnits förrän nu. En bok som för skogens och den skapande människans talan. Andra upplagan. 
  Pris: 385 kr
Världens sista dikt & Svantes visor
Benny Andersen
Benny Andersen är en av de mest uppburna och älskade poeterna i Danmark någonsin. Världens sista dikt är den hittills bredaste presentationen av Benny Andersens poesi på svenska. För tolkningarna svarar Elisabeth Korndahl och Juris Kronbergs. Benny Andersen, född 1929, är en i allra högsta grad levande dansk legend. Han är poet, dramatiker, medlem av Det Danske Akademi, stor scenpersonlighet och musiker. ”Världens sista dikt”, är den intill nu rikaste presentationen av Benny Andersens poesi på svenska. Benny är otroligt älskad i Danmark. Han är folkkär på ett sätt som faktiskt saknar motsvarighet för en svensk poet. Men att betecknas som folklig, värjer han sig emot: ”Jag har kallats folklig diktare, men jag vill inte vara folklig i ett land som inte kan se att människor från andra länder, är människor som vi. Därför har jag sagt att jag i stället vill vara en mellanfolklig poet.” 
  Reapris: 36 kr (Ordpris 246 kr)
Värmland – Världen, tur & retur
Bengt Berg
Detta är en bok om kortare turer och längre resor. Den nordvärmländska naturen och de skandinaviska årstiderna spelar viss roll i kontrast till och mötet med vitt främmande kulturer. Bengt Berg antecknar, samtalar och betraktar de olika verkligheterna och denna gång registrerar han sina möten med kamerans hjälp. Detta inom hemtraktens radie och på besök i Rumänien, Grekland, Brasilien, Indien och Tanzania. 
  Reapris: 95 kr (Ordpris 162 kr)

Sök titel, författare eller ISBN

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Heidruns Förlag
Fensbol 39
685 93 Torsby, Sweden
Tel: 0560-421 26
Bengt Berg: 070-582 76 08
Gun-Britt Karlsson: 070-511 85 34


www.heidruns.se
info@heidruns.se

Cookieinformation

© Heidruns förlag

Efter dryga 25 år har vi stängt Heidruns Bok & Bildcafé.