Gun-Britt Karlsson
HemBöckerFörfattarePressAntikvariatKaféGalleriEvenemangBengt BergHeidruns vännerKontakt

 


 

 
MEDAN VÅREN VAKNAR

är en bok som förenar inte bara två landskap – sydvästnorska Jærens säregna landskap mellan himmel och hav, med norra Värmland mellan blånande berg och vajande granskog – utan också två språk med djupa, gemensamma rötter. Dikterna får fritt korsa riksgränsen där Bengt Berg tolkar Helge Torvunds dikter till Svenska och Torvund Bergs till nynorsk.
   Professor Idar Stegane har skrivit ett insiktsfullt efterord.

Boken utkommer både i Sverige och Norge och är på det sättet ett konstruktivt exempel på nordiskt samarbete i praktiken, ja, till och med att med fredliga medel återupprätta en poetisk union mellan våra länder.

Bengt Berg har utgivit ett 40-tal böcker, mest poesi. och finns översatt till många språk. 2014 utkom samlingsvolymen, Dikter genom 40 år.

 

Helge Torvund är lyriker, kritiker och psykolog. Hans senare diktsamlingar harutkommit i flera upplagor, senast den stora Alt brenner.

 


 

 

 


Boknyheter

Himmelbjörnens skog
Britt Karin Larsen
Himmelbjörnens skog är en fristående fortsättning på den kritikerrosade romanen "Det växer ett träd i Mostamägg".  Bokens dramatik utspelas på den svensk-norska Finnskogen under ett fattigt 1800-tal, där huvudpersonen Lina tillsammans med Kaisa och andra torpare kämpar för en framtid vid det nerbrunna hemmet på Mostamägg. 
  Pris: 180 kr
BoktipsTemple of dreams
Staffan Jofjell
Fotobok med svart-vita bilder samt texter på svenska och engelska av Staffan Jofjell, C-J Charpentier samt den tyske författaren och journalisten Egon Erwin Kisch (1885–1948). 
Pris: 200 krTråden jag ärvde
Inger Hallström Stinnerbom
Kostymören Inger Hallström Stinnerbom visar i sin nya bok "Tråden jag ärvde" ett urval av sina kostymer. 
Pris: 285 krLängtan till whatever
Ismael Ataria
Längtan efter att skakas om, längtan efter det onämnbara, att vad som helst ska komma och svepa oss med, driva ihop oss, få oss att verkligen möta varandra Längtan till whatever handlar om längtan efter samhörighet. Att återigen ana sanningen, känna inspiration, tillhörighet och kärlek. 
Pris: 148 krSlagregnens år
Crister Enander
I "Slagregnens år" reflekterar Crister Enander över det svenska samhällets utveckling. Rättframt ringar han in vår samtids brinnande aktuella frågor. På samma sätt som han beskriver och nagelfar sina egna existentiella dilemman. Han inleder med intensiva och svåra minnen från barndomen, upplevelser som inte minskat i styrka genom livet. 
Pris: 290 krFloder tillbaka
Erik Eriksson
Det hör till det ovanliga att man vid 79 års ålder debuterar som poet, men det gör Erik Eriksson efter ett 40-tal prosaverk, många år som journalist och krigsrapportör. Från sin utpost i Grisslehamn betraktar han årstiderna och naturen, men han blickar också tillbaka på sitt eget liv. Hans diktsamling Floder tillbaka kommer i början av sommaren på Heidruns Förlag. 
Pris: 168 krDöden stiger på vid Slussen
Carl Tiberg
En ung ex-polis försöker ta sitt liv. En människa återvänder hem från ett liv i exil. En äldre gentleman knuffas ut från ett stup vid Katarinavägen i Stockholm. 
Pris: 290 krRosa & Liksom – en kattbok
Bengt Berg
Den här boken handlar främst om våra tre egna katter: Rosa, Liksom och Elsa. Vi hoppas att bilder, dikter och övriga texter skall förmedla något av kattens fenomenala sätt att ta sig an tillvarons alla vrår och skrymslen – MJAU! 
Reapris: 56 kr
(Ordpris 158 kr)En man i grönt går över gatan i Dhaka
Bengt Berg
På temat ”Värmland – Världen …” återkommer Bengt Berg med en bok där dikter, prosatexter och fotografier knyter samman så vitt skilda miljöer som nordvärmländsk vinter med gatulivet i Dhaka, Bangladesh. Det är kring begreppen avstånd och olikhet som spänningen uppstår. Intrycken från Nordvärmlands natur och årstider står i bjärt kontrast till gatulivet i Dhaka, men förmedlas genom fotografier, dikter och kortare prosastycken. 
Pris: 140 krFörklädd till mig själv kan jag alltid vara någon annan
Klaus Fischer
Fischer debuterade som poet med samlingen Som en skugga på jakt efter sol (2008). Nu återkommer han med en både teamtiskt och språkligt stor satsning i Förklädd till mig själv kan jag alltid vara någon annan. Som diktsamlingens titel anger handlar det bland annat om en identitetsproblematik och ett undersökningsarbete om vad som finns bakom, bortom eller inne i det egna jaget. 
Pris: 176 krEn morgon vid havet – inandning, utandning
Claes Andersson
Heidruns Förlag kan stolt presentera en ny diktsamling av den finlandssvenska mästaren Claes Andersson – i rikssvensk delupplaga. Inklusive några urvalsvolymer är höstens diktsamling Anderssons 25:e bok med poesi (vid sidan av ett antal prosaverk). Med sina 78 levnadsår vet poeten en hel del om livets olika faser, om tillståndet i samhället och om världsläget. Allt – inte minst kärlekens undergörande verkan – ryms i hans poesi, som även därför är evigt ung. 
Pris: 168 kr

Sök titel, författare eller ISBN

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Heidruns Förlag
Fensbol 39
685 93 Torsby, Sweden
Tel: 0560-421 26
Bengt Berg: 070-582 76 08
Gun-Britt Karlsson: 070-511 85 34


www.heidruns.se
info@heidruns.se

Cookieinformation

© Heidruns förlag

Efter dryga 25 år har vi stängt Heidruns Bok & Bildcafé.