Gun-Britt Karlsson
HemBöckerFörfattarePressAntikvariatKaféGalleriEvenemangBengt BergHeidruns vännerKontakt

 

 


 

Vi har glädjen att presentera årets första bok!

 

BORTOM PLUTO – En bild och sannsaga

Konstnären Leif Nelson med bostadsort Simrishamn låter oss ånyo stifta bekantskap med den poetiska cykeln som också är titeln på den första boken som utkom 1994.
"Bortom Pluto" kan ses som en retrospektiv utställning av Leif Nelsons bildvärld och hans texter följer samma drastiska och vindlande karaktär som i första boken.


Bortom Pluto en litterär konstbok fylld av lekfulla utflykter och allvarliga funderingar. Leif Nelson låter bild och text spegla varandra eller ge ömsesidig relief till den s.k. verkligheten.
Leif Nelson tar oss med på en mental rymdfärd där inte ens fantasin sätter några nödvändiga gränser. Humoristiskt, filosofiskt och hela tiden med kulturhistoriska reflexer i backspegeln bjuds läsaren på en färd som sent ska glömmas!

Boken finns hos nätbokhandlarna och direkt från Heidruns. Klicka på länken ovan för att komma vidare till sidan där du kan beställa.

 


 


 

 

 


Boknyheter

Bortom Pluto
Leif Nelson
Denna bok kan ses som en retrospektiv utställning av Leif Nelsons bildvärld och hans texter följer samma drastiska och vindlande karaktär som i första boken om "Den poetiska cykeln" (1994) 
  Pris: 226 kr
BoktipsMedan våren vaknar
Bengt Berg, Helge Torvund
En tvåspråkig bok som förenar två skandinaviska poeter inom samma bokpärmar och ges ut samtidigt i Sverige och Norge. De båda författarna har översatt varandras dikter till respektive språk och resultatet visar både på den stora gemenskapen som finns i förhållande till landskapet, årstiderna och även livskänslan och de nyansskillnader som de två språken erbjuder. 
Pris: 156 krHimmelbjörnens skog
Britt Karin Larsen
Himmelbjörnens skog är en fristående fortsättning på den kritikerrosade romanen "Det växer ett träd i Mostamägg".  Bokens dramatik utspelas på den svensk-norska Finnskogen under ett fattigt 1800-tal, där huvudpersonen Lina tillsammans med Kaisa och andra torpare kämpar för en framtid vid det nerbrunna hemmet på Mostamägg. 
Pris: 180 krLängtan till whatever
Ismael Ataria
Längtan efter att skakas om, längtan efter det onämnbara, att vad som helst ska komma och svepa oss med, driva ihop oss, få oss att verkligen möta varandra Längtan till whatever handlar om längtan efter samhörighet. Att återigen ana sanningen, känna inspiration, tillhörighet och kärlek. 
Pris: 148 krTemple of dreams
Staffan Jofjell
Fotobok med svart-vita bilder samt texter på svenska och engelska av Staffan Jofjell, C-J Charpentier samt den tyske författaren och journalisten Egon Erwin Kisch (1885–1948). 
Pris: 200 krFloder tillbaka
Erik Eriksson
Det hör till det ovanliga att man vid 79 års ålder debuterar som poet, men det gör Erik Eriksson efter ett 40-tal prosaverk, många år som journalist och krigsrapportör. Från sin utpost i Grisslehamn betraktar han årstiderna och naturen, men han blickar också tillbaka på sitt eget liv. Hans diktsamling Floder tillbaka kommer i början av sommaren på Heidruns Förlag. 
Reapris: 68 kr
(Ordpris 168 kr)Döden stiger på vid Slussen
Carl Tiberg
En ung ex-polis försöker ta sitt liv. En människa återvänder hem från ett liv i exil. En äldre gentleman knuffas ut från ett stup vid Katarinavägen i Stockholm. 
Reapris: 96 kr
(Ordpris 290 kr)Rosa & Liksom – en kattbok
Bengt Berg
Den här boken handlar främst om våra tre egna katter: Rosa, Liksom och Elsa. Vi hoppas att bilder, dikter och övriga texter skall förmedla något av kattens fenomenala sätt att ta sig an tillvarons alla vrår och skrymslen – MJAU! 
Reapris: 56 kr
(Ordpris 158 kr)Tråden jag ärvde
Inger Hallström Stinnerbom
Kostymören Inger Hallström Stinnerbom visar i sin nya bok "Tråden jag ärvde" ett urval av sina kostymer. 
Pris: 285 krFörklädd till mig själv kan jag alltid vara någon annan
Klaus Fischer
Fischer debuterade som poet med samlingen Som en skugga på jakt efter sol (2008). Nu återkommer han med en både teamtiskt och språkligt stor satsning i Förklädd till mig själv kan jag alltid vara någon annan. Som diktsamlingens titel anger handlar det bland annat om en identitetsproblematik och ett undersökningsarbete om vad som finns bakom, bortom eller inne i det egna jaget. 
Pris: 176 krEn morgon vid havet – inandning, utandning
Claes Andersson
Heidruns Förlag kan stolt presentera en ny diktsamling av den finlandssvenska mästaren Claes Andersson – i rikssvensk delupplaga. Inklusive några urvalsvolymer är höstens diktsamling Anderssons 25:e bok med poesi (vid sidan av ett antal prosaverk). Med sina 78 levnadsår vet poeten en hel del om livets olika faser, om tillståndet i samhället och om världsläget. Allt – inte minst kärlekens undergörande verkan – ryms i hans poesi, som även därför är evigt ung. 
Reapris: 68 kr
(Ordpris 168 kr)

Sök titel, författare eller ISBN

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Heidruns Förlag
Fensbol 39
685 93 Torsby, Sweden
Tel: 0560-421 26
Bengt Berg: 070-582 76 08
Gun-Britt Karlsson: 070-511 85 34


www.heidruns.se
info@heidruns.se

Cookieinformation

© Heidruns förlag

Efter dryga 25 år har vi stängt Heidruns Bok & Bildcafé.