Gun-Britt Karlsson
HemBöckerFörfattarePressAntikvariatKaféGalleriEvenemangBengt BergHeidruns vännerKontakt

 


 

 




Vi har glädjen att presentera en ny spänningsroman i Stockholmsmiljö av debutanten Carl Tiberg: DÖDEN STIGER PÅ VID SLUSSEN. Boken finns nu i välsorterade bokhandlar och den formella utgivningsdagen dateras till 15/2. Så det är bara att beställa eller titta in i bokhandeln!

 

Förutom ovanstående böcker Inger Hallström Stinnerboms Tråden jag ärvde, Bengt Bergs En man i grönt går över gatan i Dhaka finns Gunnar Lord Svenssons barnbok Jäntan Ella som blev Gabriella och:

Crister Enanders "Slagregnens år" – en tankebok. Och två lyriksamlingar: Erk Erikssons "Floder tillbaka" och Klaus Fischer "Förklädd till mig själv kan jag alltid vara någon annan.
Klicka på titlarna så kommer du till boksidan där du bokinfo och där du också kan beställa både våra senaste men också från vår backlist.

 

Vår senaste bok – rykande nytt:

 

TEMPLE OF DREAMS
Berlin 1985

Fotobok med svart-vita bilder samt texter på svenska och engelska

Fotograf: Staffan Jofjell
Författare: C-J Charpienter

                   Egon Erwin Kisch
                   Staffan Jofjell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


 

 

 


Boknyheter

Döden stiger på vid Slussen
Carl Tiberg
En ung ex-polis försöker ta sitt liv. En människa återvänder hem från ett liv i exil. En äldre gentleman knuffas ut från ett stup vid Katarinavägen i Stockholm. 
  Pris: 290 kr
Boktips



En man i grönt går över gatan i Dhaka
Bengt Berg
På temat ”Värmland – Världen …” återkommer Bengt Berg med en bok där dikter, prosatexter och fotografier knyter samman så vitt skilda miljöer som nordvärmländsk vinter med gatulivet i Dhaka, Bangladesh. Det är kring begreppen avstånd och olikhet som spänningen uppstår. Intrycken från Nordvärmlands natur och årstider står i bjärt kontrast till gatulivet i Dhaka, men förmedlas genom fotografier, dikter och kortare prosastycken. 
Pris: 140 kr



Tråden jag ärvde
Inger Hallström Stinnerbom
Kostymören Inger Hallström Stinnerbom visar i sin nya bok "Tråden jag ärvde" ett urval av sina kostymer. 
Pris: 285 kr



Slagregnens år
Crister Enander
I "Slagregnens år" reflekterar Crister Enander över det svenska samhällets utveckling. Rättframt ringar han in vår samtids brinnande aktuella frågor. På samma sätt som han beskriver och nagelfar sina egna existentiella dilemman. Han inleder med intensiva och svåra minnen från barndomen, upplevelser som inte minskat i styrka genom livet. 
Pris: 290 kr



Jäntan Ella kallad Gabriella
Gunnar Lord Svensson
Det handlar alltså om en änglalik berättelse, en saga som utspelar sig mitt i verkligheten! 
Pris: 140 kr



Floder tillbaka
Erik Eriksson
Det hör till det ovanliga att man vid 79 års ålder debuterar som poet, men det gör Erik Eriksson efter ett 40-tal prosaverk, många år som journalist och krigsrapportör. Från sin utpost i Grisslehamn betraktar han årstiderna och naturen, men han blickar också tillbaka på sitt eget liv. Hans diktsamling Floder tillbaka kommer i början av sommaren på Heidruns Förlag. 
Pris: 168 kr



Förklädd till mig själv kan jag alltid vara någon annan
Klaus Fischer
Fischer debuterade som poet med samlingen Som en skugga på jakt efter sol (2008). Nu återkommer han med en både teamtiskt och språkligt stor satsning i Förklädd till mig själv kan jag alltid vara någon annan. Som diktsamlingens titel anger handlar det bland annat om en identitetsproblematik och ett undersökningsarbete om vad som finns bakom, bortom eller inne i det egna jaget. 
Pris: 176 kr



Rosa & Liksom – en kattbok
Bengt Berg
Den här boken handlar främst om våra tre egna katter: Rosa, Liksom och Elsa. Vi hoppas att bilder, dikter och övriga texter skall förmedla något av kattens fenomenala sätt att ta sig an tillvarons alla vrår och skrymslen – MJAU! 
Reapris: 56 kr
(Ordpris 158 kr)



Spöket i köket
Sara Berg, Karin Frimodig
Spöket i Köket en barnbok som tar de yngsta barnens fantasivärld på största allvar. För vad händer egentligen när det blivit mörkt och månen stigit på kvällshimlen? Jo det är Spöket som tar hand om köket. Och då kan allt hända: Oj, vad det dundrar! Varför flyger havregryn i luften? Och vem är det som gör spår i mjölet? 
Pris: 140 kr



Hjärtklappning
Maria Westerberg
2009 kom Maria Westerberg med sin första bok "Vildhjärta – en kär lek mellan människa och skog". En bok där Maria samlat sina konstverk och texter och som både alla läsare och recensenter tog till sina hjärtan. Nu kommer Marias andra bok som länge varit efterfrågad och efterlängtad. 
Pris: 385 kr



En morgon vid havet – inandning, utandning
Claes Andersson
Heidruns Förlag kan stolt presentera en ny diktsamling av den finlandssvenska mästaren Claes Andersson – i rikssvensk delupplaga. Inklusive några urvalsvolymer är höstens diktsamling Anderssons 25:e bok med poesi (vid sidan av ett antal prosaverk). Med sina 78 levnadsår vet poeten en hel del om livets olika faser, om tillståndet i samhället och om världsläget. Allt – inte minst kärlekens undergörande verkan – ryms i hans poesi, som även därför är evigt ung. 
Pris: 168 kr

Sök titel, författare eller ISBN

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Heidruns Förlag
Fensbol 39
685 93 Torsby, Sweden
Tel: 0560-421 26
Bengt Berg: 070-582 76 08
Gun-Britt Karlsson: 070-511 85 34


www.heidruns.se
info@heidruns.se

Cookieinformation

© Heidruns förlag

Efter dryga 25 år har vi stängt Heidruns Bok & Bildcafé.