Gun-Britt Karlsson
HemBöckerFörfattarePressAntikvariatKaféGalleriEvenemangBengt BergHeidruns vännerKontakt

 


 

 

 

HÖSTEN ÄR HÄR, ÄPPLENA MOGNA OCH NYA BÖCKER!


Välkommen att beställa böcker från vår hemsida elelr besök bokhandlarna runt om i landet! Om inte förr så ses vi på den VÄRMLÄNDSKA BOKFESTIVALEN 18-19 NOV. på Nöjesfabriken i Karlstad.

Förutom ovanstående böcker Inger Hallström Stinnerboms Tråde jag ärvde, Bengt Bergs En man i grönt går över gatan i Dhaka och Carl Tibergs debutbok Döden stiger på vid Slussen så finns Gunnar Lord Svenssons barnbok Jäntan Ella som blev Gabriella och:

Crister Enanders "Slagregnens år" – en tankebok. Och två lyriksamlingar: Erk Erikssons "Floder tillbaka" och Klaus Fischer "Förklädd till mig själv kan jag alltid vara någon annan.
Klicka på titlarna så kommer du till boksidan där du bokinfo och där du också kan beställa både våra senaste men också från vår backlist.

 

Vår senaste bok kom från tryckerit för några dagar sedan.

 

TRÅDEN JAG ÄRVDE 
Teater – Folk – Kostym

 

av kostymören Inger Hallström Stinnerbom
Fotografer:
Olle Hallström
Håkan Larsson
Formgivare:
Per Hardestam

 

 


 

 

 


Boknyheter

Floder tillbaka
Erik Eriksson
Det hör till det ovanliga att man vid 79 års ålder debuterar som poet, men det gör Erik Eriksson efter ett 40-tal prosaverk, många år som journalist och krigsrapportör. Från sin utpost i Grisslehamn betraktar han årstiderna och naturen, men han blickar också tillbaka på sitt eget liv. Hans diktsamling Floder tillbaka kommer i början av sommaren på Heidruns Förlag. 
  Pris: 168 kr
BoktipsFörklädd till mig själv kan jag alltid vara någon annan
Klaus Fischer
Fischer debuterade som poet med samlingen Som en skugga på jakt efter sol (2008). Nu återkommer han med en både teamtiskt och språkligt stor satsning i Förklädd till mig själv kan jag alltid vara någon annan. Som diktsamlingens titel anger handlar det bland annat om en identitetsproblematik och ett undersökningsarbete om vad som finns bakom, bortom eller inne i det egna jaget. 
Pris: 176 krEn morgon vid havet – inandning, utandning
Claes Andersson
Heidruns Förlag kan stolt presentera en ny diktsamling av den finlandssvenska mästaren Claes Andersson – i rikssvensk delupplaga. Inklusive några urvalsvolymer är höstens diktsamling Anderssons 25:e bok med poesi (vid sidan av ett antal prosaverk). Med sina 78 levnadsår vet poeten en hel del om livets olika faser, om tillståndet i samhället och om världsläget. Allt – inte minst kärlekens undergörande verkan – ryms i hans poesi, som även därför är evigt ung. 
Pris: 168 krNorrsken över Kloster Pub
Per Teofilusson
Norrsken över Kloster Pub är en samling berättelser från dels Norrbotten, med dess flerkulturella historia, dels från ett samtida Stockholm utifrån ett djupt personligt perspektiv. Det handlar både om en sorts kulturell rotlöshet och ett existentiellt sökande och dessa båda teman uttrycks på ett starkt och säreget språk. 
Pris: 148 krTill flaskpostens mottagare
Michael Augustin
Michael Augustin är född i Lübeck 1953, verksam som författare med stor internationell räckvidd genom sina diktverk och prosaberättelser och arbetar dessutom på Bremen Radio, där han gör kulturprogram. Han är också medlem i Tyska och Irländska PEN och har arbetat mycket med litteraturutbyte mellan olika poeter världen över, detta genpom den återkommande poesifestivalen Poetry on the Road. Urvalet i denna bok är hämtat ur följande samlingar: Nur die Urne schwimmt (2007), Ostsee-Storys (2012) och Denkmal für Baby Schiller (2015). 
Pris: 148 krDet borde varit stjärnor
Enel Melberg
Den välkända dikten ”Det borde varit stjärnor” av Gustaf Fröding har fått ge namn åt Enel Melbergs nya roman, vilken också är en kortversion av skaldens liv från vaggan till graven. 
Pris: 240 krI motstånd växer tanken
Crister Enander
Crister Enander, författare och litteraturkritiker, låter läsaren av ”I motstånd växer tanken” möta kvinnor, författare och andra som betytt mycket för honom från ungdomsåren till idag. Möten i böcker men även i vardagslivet, som gett insikter som format hans livsval. 
Pris: 290 krFåglar i fält
Joar Tiberg
Efter "Fåglar i förorten" och "Fogghelflora" kommer poeten Joar Tiberg med sin tredje bok om fåglar: "Fåglar i fält". 
Pris: 152 krSpöket i köket
Sara Berg, Karin Frimodig
Spöket i Köket en barnbok som tar de yngsta barnens fantasivärld på största allvar. För vad händer egentligen när det blivit mörkt och månen stigit på kvällshimlen? Jo det är Spöket som tar hand om köket. Och då kan allt hända: Oj, vad det dundrar! Varför flyger havregryn i luften? Och vem är det som gör spår i mjölet? 
Pris: 140 kri det: berättelser ur min röst
Nina Ramsby
Nina Ramsby: En poet frågade mig om jag skrev dikter ... jag svarade ja (fast jag inte skrivit en endaste dikt på 20 år – men min upplevelse var att jag gjort det!) Dagen därpå skrev jag min första dikt på mycket länge, den heter ”i det”. Plötsligen fanns orden där: Berättelserna var många, men det blev ingen roman, inte heller en novellsamling. Ibland beskrivs känslor och upplevelser bättre, ja, tilloch med tydligare, med abstraktionens hjälp, med det undermedvetnas hjälp och när det flödet har fått sitt frihetsbehov tillfredsställt så kan intellektet styra upp fragmenten och berättelsen blir kanske nåbar och betydande för någon annan än författaren. 
Pris: 150 kr

Sök titel, författare eller ISBN

Lena Köster i LitteraturMagazinet – om "Hjärtklappning"
2016-10-19

Claes Andersson tilldelas Aniarapriset i oktober!
2016-09-14

Om Crister Enanders nya "Slagregnens år"
2016-08-13

Om Crister Enanders nya "Slagregnens år"
2016-08-07

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Heidruns Förlag
Fensbol 39
685 93 Torsby, Sweden
Tel: 0560-421 26
Bengt Berg: 070-582 76 08
Gun-Britt Karlsson: 070-511 85 34


www.heidruns.se
info@heidruns.se

Cookieinformation

© Heidruns förlag

Efter dryga 25 år har vi stängt Heidruns Bok & Bildcafé.